XL Review: Mascara’s

Wat is nu de beste mascara? We willen bijna allemaal hetzelfde; een mooie krul in je wimpers, lengte en volume. Daarnaast moet de mascara een mooie diepe kleur hebben. Oja, en makkelijk in de hand liggen. Het zou ook wel fijn zijn als hij de hele dag bleef zitten en niet uit zou lopen. Wij vrouwen hebben nogal wat wensen en eisen wanneer het gaat om onze make up. Als we de mascara leuzen moeten geloven is elke mascara, van elk merk, een wonder middel. Ik heb een aantal mooie mascara's in mijn collectie en besloot een selectie hiervan flink onder de loep te nemen. Hopelijk help ik jullie een handje op weg naar jullie ultieme mascara.............tot er weer nieuwe uitgebracht worden natuurlijk   Lees je mee?

Chanel Dimensions & Le Volume mascara

 
Toen Chanel haar nieuwe mascara Dimensions uitbracht heb ik deze als een malle besteld. Ik was namelijk al grote fan van haar Le Volume mascara. Er is iets met die elegante, zwart/witte verpakkingen van Chanel. Zodra je zo'n pareldoosje in je handen hebt voel je je gelijk al classy.   De borstel van Dimensions (onder, 1e foto) is lekker dik, iets wat ik ook gewend was bij de Le Volume mascara (onder, 2e foto). Na 1 laag merk je gelijk al de kwaliteit. Je wimpers worden mooi gesepareerd en eigenlijk is 1 laagje al genoeg voor een mooie dagelijkse look. De formule van de mascara leent zicht uitstekend om meerdere lagen aan te brengen. Je voegt hierdoor wat extra drama toe aan je wimpers wanneer je bijvoorbeeld een avond uitgaat of een feestje hebt. De lengte en het volume van de wimpers vallen me na 1 laagje wel tegen. Ik had meer verwacht. De "oude" Le Volume mascara geeft dan iets meer body aan je wimpers. Na meerdere laagjes bouw je dit natuurlijk wel op maar it's just not the same. Langhoudend is ie wel! Na een hele dag werken zit de mascara precies nog zoals je hem had aangebracht die ochtend. Ik geloof ook heilig dat dit een vereiste is in de geheime laboratoria van Chanel Cosmetics. Als je meer voor een naturel look gaat is de Dimensions geweldig van Chanel! Wil je meer volume en lengte betreft je wimpers dan zou ik voor de Le Volume gaan van Chanel.

De mascara's van Chanel zijn beide o.a. te koop bij Wehkamp.

Klik voor de link.

Chanel Dimensions mascara €33,00

Chanel Le Volume mascara €33,90

Benefit Roller Lash mascara

"Een roller voor je wimpers! Het Hook 'n' Roll borsteltje grijpt de wimpers, lift en krult......en 12-uur houdende formule zorgt voor een directe krul." Dat belooft Benefit met deze Roller Lash mascara. Je kunt je voorstellen dat ik stond te springen om deze mascara te proberen. Gebruik van een wimperkruller was dan overbodig. Halleluja! Ik googelde me suf naar een Sephora winkel in de buurt (ik was in Frankrijk op het moment dat de mascara mijn aandacht pakte) en opperde tegen vriendje lief mij daar direct naar toe te rijden. Ik was verrast door het leuke doosje en het feit dat ik er ook nog een mini Roller Lash mascara bij kreeg. Eenmaal aan de slag geslagen met de mascara begreep ik de hype niet...... OK.....hij separeert de wimpers mooi uit elkaar. Dat mag ook wel want het borsteltje bestaat vrijwel uit kammetjes. Maar liften en krullen zat er helaas niet in. Ik was teleurgesteld. Zelfs na meerdere laagjes aan te hebben gebracht bleven mijn wimpers korte stompjes. Ik verwachtte dat mijn wimpers na het aanbrengen van deze mascara een Egyptische koningin konden toe wapperen. Wil je mooie gesepareerde wimpers dan raad ik je aan om deze mascara absoluut te gebruiken of als eerste basislaag voor een andere mascara.

De Roller Lash mascara van Benefit is o.a. te koop bij Douglas.

Klik voor de link.

Benefit Roller mascara €27.04

MAC False Lashes Waterproof mascara

MAC......gotta love MAC. Ik heb dan ook aardig wat producten van dit ultieme make-up artist huismerk in mijn koffer. Waaronder deze mascara. Ik houd van deze mascara daarom gooi ik gelijk maar het enige negatieve eruit. Bij de naam "False Lashes" ga je ook het valse wimpereffect verwachten. Dat krijg je dus niet, nee, ook niet met meerdere laagjes. De volume die je ziet bij valse wimpers mis je bij deze mascara. Hij zet je wimpers stuk voor stuk wel iets aan maar een echte body bouw je hiermee niet op. Dan nu over naar de essentiële zaken. Waar deze mascara afzwakt in volume maakt hij zeker goed in lengte en krul. De pikzwarte formule pakt de wimpers bij de aanzet en geeft ze een natuurlijke krul. Aan het einde van de dag zul je zien dat de mascara op zijn plek blijft ( bye bye wasbeer ogen) en je geen touch up nodig hebt. Ik gebruik hem dankzij zijn ingebouwde waterproof functie vaak bij bruidjes. Nog een groot pluspunt is dat hij je wimpers niet uitdroogt. Er zijn weinig mascara's die je wimpers zacht en soepel houden. Laten we eerlijk zijn, niemand houd van krokante wimpers. Wanneer je korte wimpers hebt is deze mascara echt een uitkomst. Hij maakt je wimpers echt langer. Al zou ik bij korte wimpers oppassen met meerdere laagjes aanbrengen. Na een laagje of 3 beginnen je wimpers aan elkaar vast te plakken en krijg je de welbekende spinnenpootjes. Wanneer je al lange wimpers hebt van jezelf zou ik deze mascara ook over slaan. Ik vermoed dat hij dan iets too much voor je is.  

MAC False Lash mascara is o.a. te koop bij Douglas.

MAC False Lash Waterproof mascara €24.00

Lancôme Hypnôse Drama mascara

Voor mij is dit de Hercules onder de mascara's. Alleen het borsteltje al ziet eruit alsof hij al je wimpers gaat knuffelen. Het borsteltje zal er in de eerste instantie echt te kolossaal uitzien om je wimpers schoon een laagje mascara te geven. Maar trust me... hij is echt geweldig. Alles wat ik verwacht van een mascara en nog een beetje meer. Hij is pikzwart met een glossy finish. Het borsteltje heeft meerdere haartjes en is sterk genoeg om door je wimpers te zigzaggen. De volume en lengte die je van 1 laag krijgt is super. Perfect voor dagelijks gebruik. Na 1 laag heeft hij echt al je wimpers voorzien van gecoat zwart jasje. Je zult zien dat je wimpers had waarvan je niet eens wist dat je ze had. Maar elke lady wil soms iets meer Umpfh toe voegen aan haar look. Je kunt gerust 2 tot 3 laagjes opbouwen met deze mascara zonder dat hij gaat klonteren of de rest van je make up zal verpesten. Geen valse wimpers meer nodig!

De Lancôme Hypnôse Drama mascara is o.a. te koop bij Wehkamp.

Lancôme Hypnôse Drama mascara €33,20

Dior Diorshow Black Out mascara

Ben je van plan binnenkort in een goede mascara te investeren? Dan is dit wellicht de mascara voor jou. Hij geeft volume, verlengt, krult en is echt pikzwart. Met deze mascara ben je overdag met 1 laag al klaar. Pas alleen op met lange wimpers, het kan zijn dat hij too much voor je is.   Een pluspuntje is het extra snufje wat Dior heeft toegevoegd aan deze mascara. Hij zal namelijk nooit per ongeluk uitdrogen omdat je 'm niet goed hebt dicht gedaan. Er zit een systeem in de sluiting waarbij je een soort klikje voelt wanneer hij daadwerkelijk goed dicht zit. Voor deze prijs wil je niet dat hij binnen een paar dagen is uitgedroogd. De grootte van het borsteltje komt aardig in de buurt van de Lancome Hypnose Drama. Het is de bedoeling dat je zigzaggend door je wimpers gaat met het borsteltje. Doe je dit niet dan heb je grote kans op klonterige wimpers. Een minpuntje vind ik de tijd waarin de mascara droogt. Doordat hij nog lang nat blijft kan je je hele oog make-up verpesten door je fabulous (dat dan weer wel) achterover te slaan.

De Diorshow Black out mascara is o.a. te koop bij Wehkamp.

Diorshow Black out mascara €34,95

Kryolan Color Intensifier mascara

Het merk Kryolan is ongekend populair onder de makeup artists. Het wordt vaak gebruikt bij theater, film en televisie. De mascara van Kryolan komt niet uit de kast als een high couture product. Hij ziet er zelfs een beetje saai uit. Bij mij is ondanks de kwaliteit van andere Kryolan producten deze mascara een beetje tegengevallen.   Het is borsteltje is kleiner en korter dan ik gewend ben van andere mascara's maar wel ideaal om lekker door je wimpers te zigzaggen. Hij geeft direct je wimpers lengte maar de volume is ver te zoeken. De formule is dun waardoor je geen klonterige wimpers kunt creëren ook al zou je dat willen. Volgens Kryolan is hij bestendig tegen vocht wat in mijn termen betekent dat hij blijft zitten op een zomerse dag. Vergis je er dus niet in dat hij waterproof is. De pigmentatie is niet zo zwart als dat ik van een mascara wil. Ben je dus niet zo handig met het aanbrengen van mascara en wil je zo weinig mogelijk risico lopen dan is deze dude perfect voor je.

Kryolan Color Intensifier mascara is o.a. te koop bij Kryolan.

Kryolan Color Intensifier mascara €15,00

Maybelline The Colossal Go Extreme! Leather Black

Misschien wel één van de meest verkochte mascara's ter wereld. De 'dikke' mascara's van Maybelline. De "Go Extreme!" mascara is de opvolger van de " the Colossal Volume Express"; de #1 mascara van Nederland. 1 van de verschillen met deze mascara is de kronkelige mascara steel. Ik zie hier werkelijk geen enkel nut van in dus als ik wat over het hoofd zie... fill me in! De mascara is makkelijk door de wimpers te zigzaggen en geeft veel volume af. Wimpers worden gecoat in een dikke, mooie, leren jas door de fluffy mascara wand.. Één van de weinige mascara's die je wimpers lengte geeft zonder dat het er onnatuurlijk uit ziet. Startende mascara liefhebbers kunnen daarin tegen beter beginnen met een andere mascara; de grote mascara wand kan even tijd nodig hebben om aan te wennen. Ook wanneer je korte wimpers hebt zou ik uitwijken naar een andere mascara. Het is moeilijk om korte wimpers goed te voorzien van een laag mascara met deze grote wand. Een minpuntje aan deze drogistrij mascara's is de geur. Ze ruiken vaak erg chemisch.

Maybelline the Colossal Go Extreme! mascara is o.a. te koop bij Wehkamp.

Maybelline the Colossal Go Extreme! mascara €15,49

Staat jouw favoriete mascara erbij? Of heb je een andere mascara die ik moet testen? Laat het mij weten in de reacties hieronder! Ik ben altijd erg benieuwd naar jullie beauty ervaringen.
No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *