Estée Lauder Double Wear Foundation

Een goede, gladde huid is altijd in. In commercials, shoots, op straat wherever.... Ik heb in mijn leven wel tig verschillende foundations gebruikt. Altijd maar op zoek naar die ene foundation die de hele dag blijft zitten, niet afgeeft en voor een mooie dekking zorgt. Ik heb me ook al meerdere malen een foundation laten 'aansmeren' (pun intended) en onnodig geld uitgegeven aan iets wat niet werkte. In ieder geval niet voor mij.

Ik hoorde al geruime tijd dat de foundation van Estée Lauder dé foundation was. Hij was ook aardig aan de prijs en om wederom teleurstelling en een rib uit mijn lijf te ontwijken heb ik hem altijd uit mijn hoofd gezet.

Ik kan je vertellen dat ik hem nu voor de derde keer heb gehaald en wil graag mijn ervaring met jullie delen.

De Belofte:

"Double Wear Stay in Place Foundation houdt 15 uur lang en blijft dus de hele dag perfect zitten. Deze zorgeloze, langhoudende make-up blijft er fris en natuurlijk uitzien bij warme en vochtige omstandigheden en bij non-stop activiteiten.

De foundation verandert niet van kleur, maakt geen vlekken en geeft niet af op de kleding. De formule van Estée Lauder voelt licht en aangenaam aan en beschermt uw huid met SPF10. De feilloze look die u 's morgens ziet, blijft u de hele dag behouden.

Olievrij. Getest door dermatologen. Niet-acnegeen. Geurvrij."

De kleur van deze foundation is gewoonweg fantastisch. Ik heb de 2N1 Desert Beige gehaald. Wanneer je de kleur van een nieuwe foundation test voordat je hem aanschaft doe dit please niet op je hand maar op je kaaklijn.

De teint van je hand komt echt niet in de buurt van de teint van je gezicht. Remember that! Hij verandert gedurende de dag inderdaad niet van kleur en blijft écht, écht waar: de hele dag zitten! Je hoeft deze foundation aan het einde van de dag niet bij te werken en hij geeft geen cakey effect. Perfection!

Zelfs bij warm of vochtig weer zal hij je niet in de steek laten.

1 laagje is voldoende voor een mooie natuurlijke dekking. Wanneer je meer dekking nodig hebt (zoals de meeste vrouwen gedurende die ellendige paar dagen per maand) kun je gerust 2 lagen aanbrengen zonder dat het het welbekende plakkaat-werk wordt. Je kent het wel; geen wattenschijfje maar een plamuurmes.

De formule is vloeibaar maar niet zo vloeibaar als water. Wanneer je het aanbrengt moet je wel snel zijn omdat de foundation snel intrekt en daardoor minder goed blendbaar is. Wat ik heel jammer vind aan dit soort flesjes foundation is het restant product wat je er never nooit uitkrijgt en je meestal teveel product uit het flesje schudt.

Op dat laatste heeft Estée Lauder sinds kort iets nieuws bedacht! Je kunt nu een pompje bij het flesje kopen. Nouja.....nieuw..... Foundations met pompjes bestonden natuurlijk al veel langer en wat dat betreft lopen ze een beetje achter.

Ook erg jammer dat je het pompje erbij moet kopen. Want laten we eerlijk zijn.... €5,05 voor een pompje?

1 belofte komt Estée Lauder niet na; hij geeft namelijk wel af op kleding. Maar dat doen de meeste foundations. Goed fixeren met een transparante poeder is de key. Pas wel op dat je dit met mate doet en geen grijze waas op je gezicht achterlaat.

Vond je deze review nuttig? Of misschien wil je wel een ander product onder loep zien? Laat het me weten in de comments!

Estée Lauder Double Wear Foundation kun je onder andere kopen bij Douglas.

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *