Do’s & Don’ts voor bruiden

De mooiste dag uit jouw leven komt eraan! Het duurt nog maar enkele weken voordat jij "Ja! Ik wil!" roept. Je hebt de perfecte jurk, het mooiste boeket en de prachtigste locatie. En terwijl jij je checklist voor de 134e keer afgaat zie je dat je jezelf een beetje hebt weggecijferd. Je wilt er natuurlijk zelf ook stralend uitzien op je grote dag. Daarom hier de  bruid beauty do's en don'ts in aanloop naar je bruiloft.

1. DON'T Junkfood en alcohol eten/drinken.

Natuurlijk is dit erg logisch maar voor sommigen is het heel verleidelijk om s'avonds, terwijl jullie gezellig de DIY's voor de bruiloft aan het knutselen zijn, een pizza te bestellen en die fles wijn te openen. Vet eten zorgt voor puistjes en andere onzuiverheden in je gezicht. Alcohol droogt je huid uit. Probeer zo min mogelijk suiker te eten overdag en drink heel veel water. Appels en komkommers zitten vol met water en zijn super gezond. Hydrateer je huid met een goede vochtinbrengende crème. Had ik al gezegd dat vocht en hydratatie belangrijk was?

2. DON'T Je wenkbrauwen vlak voor de bruiloft laten waxen.

Wanneer je je wenkbrauwen laat waxen loop je altijd een risico op irritatie, uitslag, allergische reactie of het ergste: brandwonden. Daarnaast heb je waarschijnlijk een rode huid rondom je wenkbrauwen op de dag van je bruiloft. Wil je je wenkbrauwen netjes in vorm hebben voor je bruiloft dan is het advies dit ongeveer 4 á 5 dagen voor de big day in te plannen.

3. DO Trek wat wits aan op de dag van je proefmake-up.

Wit is een kleur die absorbeert. Dat wil zeggen je proefmake-up kan er super uitzien met dat paarse shirtje maar heel anders uitvallen in je witte trouwjurk. Door wat wits aan te trekken zie je dus gelijk hoe je make-up op je trouwdag valt mits je een witte bruidsjurk aan doet.

4. DON'T  Zelf je tanden bleken.

De meeste blekers zorgen ervoor dat je tanden na gebruik nog witte plekjes eraan over houden of voor een rare kleur op de foto's. Ga zelf dus niet lopen knoeien met tandbleek setjes maar investeer in een goede dental kliniek om stralende, witte tanden te krijgen.

5. DO Plan vooruit en plan tijd in.

Regel de doorpas afspraken ruim van te voren, regel op tijd een visagiste en hairstyliste. Spreek goed van te voren de tijden af van de ochtend dat jij en je gasten klaar gemaakt worden en wanneer de fotograaf aanwezig is. Als iedereen om jou heen rustig is ben jij zelf ook rustig. Zorg dat jouw bruidsexperts de tijd krijgen om het beste uit jou te halen. Wanneer iemand niet genoeg tijd krijgt en gehaast te werk moet gaan gaat dit misschien ten koste van hoe jij er straks uit ziet.

6. DON'T Spraytan

Neem niet een week van te voren een spraytan omdat je vindt dat je er te witjes uit ziet. Zorg dat je 2-3 maanden van te voren een afspraak hebt bij een goede spraytan salon en laat je goed adviseren. Kijk dan of de kleur goed bij je past en je tevreden bent over de kwaliteit van de salon. Wanneer jij je keuze hebt gemaakt kun je die kleur voor je bruiloft gebruiken. 

7. DO Prep je klaarmaak locatie.

Bereid je locatie waar je haar en make-up worden gedaan goed voor. Zorg voor een spiegel, een kruk/stoel, een tafel en voldoende licht. Bij voorkeur natuurlijk licht. TL licht zal ervoor zorgen dat je make-up er niet mooi uitziet in het daglicht. Zorg ook voor toegang tot een stopcontact. Je haarstyliste zal deze zeker nodig hebben. Deze zaken kun je natuurlijk ook uitbesteden aan je ceremoniemeester!

8. DON'T Klaarmaken met trouwjurk.

Dit is echt zo gevaarlijk. Hoe ervaren de visagiste ook kan zijn ook zij is maar een mens en een vlekje is zo gemaakt. Dat vlekje zal je er op de ochtend van je bruiloft natuurlijk niet 1,2,3 uit kunnen halen. Tegenwoordig verkopen ze prachtige (bruids)kamerjassen van zijde. Een stuk veiliger en deze staan ook nog eens prachtig op je foto's.

9. DO Boek een touch-up

Bij heel veel visagisten kun je en touch up boeken. Dit houd in dat je make-up vlak voor je fotoshoot of avondfeest nog bijgewerkt wordt. Je hebt er al een tijdje opzitten en hebt misschien hier en daar een traantje gelaten. Zo voel je je weer stralend en dat ga je zien ook!

10. DON'T Een totaal andere look aanmeten.

De Pinterest trends op het gebied van bruidsgerelateerde zaken zien er misschien nu mooi uit maar ook over 10 jaar? Kies dingen die bij jou passen en je persoonlijkheid laten zien. Datzelfde geld voor je uiterlijk. Als je normaal nooit veel make-up draagt vraag je visagiste dan om een natuurlijke rustige bruidsmake-up. Wees jezelf. Je bent de bruid dus sowieso het stralende middelpunt!

Heb jij zelf nog tips/ervaringen voor andere bruidjes die ook dit artikel lezen of misschien zelf een vraag? Laat ze dan vooral achter en help elkaar.

Bride to Bride! 

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *