Hello bedorven make-up!

Jij hebt vast ook ergens onderin je tas een lipgloss liggen. Eentje die je af en toe gebruikt als je niks anders bij je hebt. Enig idee hoe lang die lipgloss al in je tas bivakkeert? Een aantal weken? Een paar maanden? Of zelfs al misschien een jaar?

Na 6 maanden is de lipgloss bedorven.

Natuurlijk heb je er geen fijn gevoel bij om je favoriete mascara van de Lancome na 6 maanden weg te gooien want er zit nog gewoon product in en laten we niet vergeten wat je portemonnee zei…..*Katsjing!” Maar als je het niet doet kun je een serieuze oogontsteking krijgen.

Hoe dan zeg je?

Nou, fabrikanten kunnen de werking van de verschillende ingrediënten in jouw make-up product maar voor een bepaalde periode garanderen. Na deze periode kan het resultaat anders zijn, het product raar gaan ruiken of kun je er zelfs een allergische reactie van gaan krijgen. Na een bepaalde periode zullen door het uitvallen van bepaalde stoffen bacteriën in jouw product kunnen gaan nestelen. Hier kun je mee-eters, puistjes en ontstekingen van gaan krijgen. 

Op elke cosmetisch product dus ook jouw make-up, staat een bovenstaand icoon. Deze geeft aan tot hoe lang jouw product houdbaar is. Staat er geen icoon op? Dan heb ik hieronder een checklist voor je gemaakt. 

Let op! Dit is een indicatie. Kijk altijd eerst goed op je product. Het ene merk is strenger dan een ander merk in de houdbaarheid.


6 maanden

♥  Primer (6 maanden tot 1 jaar)

♥  Lipgloss

♥  Mascara ( 3 tot 6 maanden)

♥ Eyeliner ( 3 tot 6 maanden)

♥  Bronzer

1 jaar

♥  Concealer

♥  Foundation op waterbasis

♥ Oogschaduw (cream of vloeibaar)

♥  Make-up lotion/remover

♥  Wimperserum

2 jaar

♥  Poeder 

♥  Oogschaduw (poeder)

♥  Foundation op oliebasis

♥  Lippenstift en -potlood

♥ Oogpotlood (regelmatig slijpen)

♥  Nagellak

 

 

 

Wanneer je product anders dan normaal ruikt dan mag je ervan uitgaan dat het product over de houdbaarheidsdatum is. 

Wat heb jij aan de hand van dit artikel weg moeten gooien? Laat het weten!

2 Responses

Voeg reactie toe

Je emailadres wordt niet geplaatst of gebruikt. Vereist is gemarkeerd met (required)