Henna Brows, piekfijn uitgelegd.

Henna brows, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is namelijk dé grote trend op wenkbrauwgebied. Maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen van wenkbrauwhenna? 

Waarschijnlijk ken je Henna van het maken van allerlei lichaamsversieringen. Op wenkbrauwgebied is het een vrij nieuwe toepassing. De basis van wenkbrauwhenna is, net als bij gewone henna, de hennaplant. Maar er zijn extra pigmenten aan toegevoegd die zorgen voor de (koele) bruintinten en houdbaarheid. In tegenstelling tot henna die gebruikt wordt voor body art, hoeft Brow Henna maar 15-20 minuten in te trekken in plaats van uren.

Brow Henna is anders dan gewone wenkbrauwverf omdat je niet alleen de haartjes maar ook de huid mee verft. Hierdoor lijken je brows voller, met het effect van een tattoo. Daarnaast zien je brows er superstrak uit. De henna blijft tot 14 dagen op de huid zitten en kleurt de haartjes wel 6 tot 8 weken. 

In de salon mengen we met gewoon (warm tot heet) water. Er komt dus geen chemisch proces aan te pas. Dat is een van de voordelen van Brow Henna. Aan gewone wenkbrauwverf wordt peroxide toegevoegd om de verf gebruiksklaar te maken. Brow Henna is dus veel gezonder voor je wenkbrauwen en je huid. Op de plek waar de Brow Henna gezet wordt, groeien je wenkbrauwhaartjes juist meer. Zo krijg je op den duur vanzelf natuurlijk volle wenkbrauwen. 

Je hoeft niet bang te zijn voor groene of rode wenkbrauwen. Aan Brow Henna zijn speciale pigmenten toegevoegd die zorgen voor de mooie koele blond- of bruintinten. Zou je pure henna gebruiken, zoals bij hennaversieringen, dan krijg je een roodbruine afdruk op de huid. Bovendien moet pure henna urenlang intrekken voor een goed resultaat.

Eén van de voordelen van wenkbrauwhenna is dat het zo goed op de huid pakt. Hoe lang de verf op de huid blijft zitten is afhankelijk van het huidtype en verzorging. Bij een vette huid is het mogelijk dat de verf minder goed pakt en blijft zitten. Het is ook zeer belangrijk om de wenkbrauwen minimaal 24 uur na de behandeling droog te houden en zo min mogelijk reinigingsproducten te gebruiken. Om een goed resultaat te behouden wordt zwemmen in chloorwater afgeraden. Ook huidverzorgingsmiddelen op oliebasis en scrubs en peelings laten de kleur eerder vervagen. Daarnaast is het beter om niet te veel in de zon of onder de zonnebank te gaan met henna brows. 

Voor alle andere activiteiten geld: Gaan met die banaan! Je wenkbrauwen blijven echt on fleek. 

Ohja.... en die 10 minuten langer in bed blijven liggen is natuurlijk goud waard!

Wil jij graag een Henna Brow behandeling boeken? Of wil je eerst een Patch Test? Klik op "Maak een afspraak" en misschien zie ik je snel!

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *