Behind the scenes: Fashion fotoshoot.

Een paar weken geleden heb ik samen met een ontzettend leuk team een fotoshoot voor Monique Zomer (Goodlookz Fotografie) met de mode van Ultimo gedaan. 

In deze "Behind the scenes" blog krijgen jullie een exclusief kijkje achter de schermen bij deze fotoshoot.

Ik shoot vaak samen met Monique. Waarschijnlijk omdat we elkaar goed liggen en dezelfde droge humor hebben. Maar vooral om haar foto's. Monique schiet de meest mooie portretten! Check haar site hier!

In sommige lucky cases mag ik samen met stylistes en/of haarstylistes werken tijdens de shoot. Een genot is dat! Iemand zien uitblinken in zijn/haar vak. In dit specifieke geval mocht ik met een topstyliste werken: Marloes Rodriguez van La Confianza.

Een paar dagen voor de shoot ben ik samen met Marloes naar Ultimo Mode gegaan. We werden hartelijk ontvangen door Raymond en zijn team (de cappuccino daar kan ik je aanbevelen!).

Hier mochten we iets doen dat een geschenk uit de hemel lijkt. Namelijk zoveel mogelijk outfits uitzoeken! En dat blijkt nogal moeilijk in de winkel van Ultimo. Er zijn zoveel juweeltjes. Gelukkig hoeven we niet veel keuzes te maken; we mogen zoveel meenemen als we nodig hebben. Zei ik al dat dit een geschenk uit de hemel was?

 

Op zaterdagochtend pakken Marloes en ik mijn auto vol met kleding en rijden we samen naar de studio van Monique.

Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers (you're welcome) bespreken we het eerder gestuurde moodboard en kletsen we daarna over koetjes en kalfjes. Om 13:00 komt ons topmodel binnen. Nicole is een prachtige jonge dame van 20 jaar. Daarna komt Marcel Bandel binnen. Hij is een bevriende fotograaf van Monique en kijkt tijdens de shoot mee met haar. We kletsen wat en daarna begin ik met aanbrengen van de make-up. We beginnen altijd met de meest natuurlijke looks. Vanaf daar bouwen we verder op naar wat zwaardere make-up. 

Intussen zoekt Marloes samen met Monique de eerste setjes uit. Het zijn combinaties waar je zelf nooit op zou komen.  Wanneer Nicole het eerste setje aantrekt klinken de "oooh" s en de "wat mooi!" door de ruimte. 

Marloes zorgt ervoor dat de kleding precies goed zit en Monique maakt een aantal foto's om ze aan mij te laten zien. Samen kijken we of de make-up goed tot zijn recht komt. Het is belangrijk dat er geen glimplekken zijn of andere onverwachte vlekken. We zijn meer dan tevreden en dat is voor Monique het startsein om met haar camera in actie te gaan. Het is prachtig om te zien hoe zij precies voor ogen heeft hoe bepaalde shots moeten en hoe dat altijd voor de meest prachtige platen zorgt.

Dan is het tijd voor een andere make-up look en ik mag weer aan de slag. Ik zet de make-up iets harder aan en breng een andere kleur aan op de lippen. Marloes houdt zich bezig met de outfits. Je kunt zien aan haar dat ze precies weet wat ze wil. Van te voren heeft ze natuurlijk altijd een aantal outfits in gedachten maar ook op de set krijgt ze nieuwe inspiratie en voegt ze bijvoorbeeld opeens een sjaaltje toe. Ze hangt de gedragen outfits zorgvuldig weer op en helpt Nicole met aankleden. 

 

Tussen de looks door verander ik gauw nog iets aan de make-up en het haar. We nemen nog een paar foto's binnen in de studio en verplaatsen ons daarna naar buiten.

Monique weet altijd mooie locaties uit te kiezen voor haar shoots. Leken zoals wij zullen er gewoon langs heen lopen maar Monique ziet dan wat. Vraag me niet hoe.

Wanneer de laatste foto is geschoten ruimen we onze spullen en outfits op en nemen we afscheid van elkaar. We zijn alweer aan het einde van de middag gekomen.

Marloes en ik rijden terug naar Ultimo om de outfits terug te brengen. We drinken nog een bakkie met Raymond en praten nog wat na over de shoot. 

De volgende ochtend word ik wakker van mijn telefoon. 

Goedemorgen Monique..... hallo mooie foto's.

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *