Make-up trends Herfst/Winter 2018

Ik zeg je 1 ding: De make-up trends van de herfst en winter 2018 bieden geen gebrek aan visuele variatie. De looks lopen uiteen van een 'Born-this-way' naturel look tot een 'Back-from-the-future' van heb ik jou daar. Dat betekent dus voor iedereen wat wils! Enkele van de meest opwindende trends zijn de chaotische kleuringen op het gezicht waar een ander aspect weer heel ingetogen is gehouden. Bijvoorbeeld sinaasappel-oranje op je oogleden, uitgeveegd tot aan je slaap met een erg naturel lipje. Het mag duidelijk zijn dat dit seizoen geen regels bestaan in make-up Wonderland. Natuurlijk gaan wij zelf niet over straat zoals de modellen op de runway. Wij, Twentse vrouwen, zijn meer van "Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg" dan de "je ne sais quoi". Daarom heb ik een aantal trends eruit gepikt die je wel kunt dragen zonder dat je de buurvrouw laat schrikken. Klik op de foto's voor een vergrote versie.

Romantisch

Laten we voorzichtig beginnen.... Op de runway van Oscar de la Rente kwamen meerdere modellen het loopplateau op met een zachte, romantische look. Zeg dag tegen je zomer bronzer en omarm de peachy blosjes op je wangen. Wimpers worden dik aangezet als echte franse waaiers en een toefje kleur op de lippen maakt het plaatje af. Maak van dat toefje kleur rood en je doet mee aan nog een trend: rode lippen.

Underliner

Een look die erg vaak terug komt op de modellen loopband is de eyeliner onder je waterlijn. Houd je niet zo van uit de bocht gaan dan is zwart of bruin streepje natuurlijk een prima look. Ga je wel voor een flits van kleur denk dan aan kobalt blauw, army green, lila paars. Pak je gelijk een andere trend mee: een uitbarsting van kleur in je make-up. (zie verder in dit blogartikel).  

Oranje en Camel

Een combinatie of alleen de enkele versie van de kleuren oranje en camel/bruin komt erg vaak voor. Gebruik hem voor je pop of color (trend!), subtiel en romantisch (trend!) of alsof je geen tijd had vanmorgen en maak je look smudgy (trend!).

Hint of Glitter

Glitter is hot dit seizoen. Vooral goud en zilver. Hier gelden geen regels. Plaats de glitter er en der of op 1 plek. Glitter is the way! Leuk voor tijdens de feestdagen. Tip! Heb je losse glitter en wil je geen dure glitterprimer kopen, een beetje vaseline gaat een long way!

Pop your colour

Kleur, kleur, kleur. Niet alleen in kleding (zie blog van La Confianza) maar ook in make-up zie je veel kleur terug. En alles mag!

Smudge me

Een erg smudgy look met name om de ogen. Alles lijkt uitgeveegd te zijn. Je kunt dit met oogschaduw doen maar ook met je eyeliner.

Smokey

Smokey mag terug! Vooral de modellen van Tom Ford hadden deze look op de catwalk. Combineer hem met wat glitter of smudge je look. Of gooi er zelfs wat kleur tegen aan.

Combineer en leer

Het fijne aan deze trends is dat je ze makkelijk kunt combineren met elkaar en er geen regels gelden. Je kunt het dus niet fout doen 😉 Een make-up look waar  de glitter, smokey eyes en smudge trend inzit.
Wat vind jij van deze trends? Ik ben erg benieuwd welke jou het meeste aanspreekt en waar jij voor zou gaan. Laat het me weten in de reacties!
No comments yet! You be the first to comment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *