10 wonderlijke tips om je lippen te beschermen.

Waarschijnlijk begin je het al te voelen: de kou komt er weer aan. Dat betekent voor de meeste mensen snotneuzen, koude oren en droge, gebarsten lippen. Ik ga dan, uiteraard super slim, lekker aan de velletjes lopen trekken zodat mijn lippen nog meer beschadigen en pijnlijker worden.

Naast dat je altijd goed je lippen moet beschermen tegen weersomstandigheden, lijk je hier in de winter nog meer behoefte aan te hebben.

Daarom een aantal geniale tips om gebarsten lippen te voorkomen en te genezen.

1. Voordat je je gezicht schoonmaakt, breng een balsem aan op je lippen. Je reiniger kan ervoor zorgen dat je lippen hierdoor uitdrogen. Door je lippen voor het reinigen in te vetten voorkom je hiermee uitdroging en je wordt 's ochtends wakker met zachte, verzorgde lippen.

2. Vaseline is het oudste en bekendste redmiddel voor droge, gebarsten lippen. Bovendien geeft het je lippen dat mooie, roze glansje.

 

3. Gebruik ook in de winter een SPF factor op je lippen. Doordat het zo koud is beseffen veel mensen niet dat ook de winterse zon invloed kan hebben. Zijn je lippen al gebarsten? Gebruik dan geen SPF in je lipbalsem, vet ze goed in en houd je lippen uit de zon. SPF kan je lippen irriteren als deze opengebarsten zijn.

4.Matte lipsticks drogen je lippen uit.. Gebruik daarom een lipconditioner onder je lipstick of kies voor een verzorgende lipstick.

5. Aloe vera is een wondermiddel voor gebarsten lippen. Het verzacht de pijn en geneest kleine wondjes.

6. Zeg maar daag tegen die hete curry. Scherp eten zorgt er ook voor dat je lippen kunnen uitdrogen. Ook eten of snacks die veel zout bevatten zijn uitdrogers voor je lippen.

7. Probeer zoveel mogelijk door je neus te ademen. Het uitademen door je mond kan er ook voor zorgen dat je lippen uitdrogen.

8. Lippen toch gebarsten en hangende velletjes? Ga er niet aan plukken maar exfolieer ze en smeer ze dik in.

9. Lik niet aan je lippen. We denken dat dit helpt en onze lippen vochtig houdt maar in werkelijkheid lik je juist de natuurlijke oliën van je lippen af die hun best aan het doen zijn om je lippen te herstellen.

10. Als je dan uiteindelijk toch die ellendige gebarsten maar vooral pijnlijke lippen krijgt verberg ze dan (wel ingesmeerd) achter een hippe sjaal. Die gure wind maakt het namelijk nog erger. Bovendien kan niemand dan je gesloopte lippen zien.

Comments

  • Karin 29 november 2018 at 08:43 Beantwoorden

    goeie tips! en ik kan ze op dit moment gebruiken, want ze zijn al gebarsten….

    • letsmakeupvisagie 29 november 2018 at 14:44 Beantwoorden

      Oei oei! Veel sterkte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.