Chanel les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Follow

Chanel heeft een collectie van 'Healthy Glow Powders' genaamd Les Beiges. Om maar gelijk je vraag te beantwoorden: Ja, je bankrekening krijgt een flink trauma te verwerken na deze blog. Sorry!

Chanel heeft deze collectie al sinds 2013 in haar assortiment maar ik móet hem jullie laten zien.

 

 

De belofte:

"Een poeder die staat voor een nieuwe make-upstijl: eenvoudig en intuïtief. Elke nuance sublimeert de teint op een pure, frisse manier. Een creatie die u wordt aangeboden in de emblematische poederdoos van het Huis CHANEL, voor het eerst uitgevoerd in het tijdloze beige van Gabrielle Chanel. De grote spiegel kan ver open en vergemakkelijkt het aanbrengen met het halvemaanvormige penseel: 

Resultaat: de teint straalt op een natuurlijk fraaie manier, alsof u een dag in de buitenlucht hebt doorgebracht.

- Plantaardige cellen van katoenbloem en witte roos voor een kalmerend en beschermend effect.

- Zonnefilter SPF 15/PA++ beschermt de jeugdigheid van de huid.

Het halvemaanvormige penseel bestaat uit natuurlijk haar. "

Toen ik hem voor het eerst uitprobeerde deed het me denken aan de Luminous Lagoon in Jamaica waar ik op vakantie ben geweest. Deze Lagoon geeft licht door het aantal organismes, die licht geven wanneer zij aangeraakt worden. Als het dus regent geeft de hele rivier licht. Tijdens een tour door deze Lagoon kon je er s'nachts in zwemmen. Anyway..... de poeder geeft je echt een mooie natuurlijke glow over je gezicht.

De poeder zorgt ervoor dat er een soort laagje op je huid terecht komt wat licht reflecteert. Hij laat je huid dus echt stralen en fris uitzien maar doet dit in de meest subtiele manier die er is. Ga hem dus niet gebruiken om te concealen of je imperfecties te verbergen. Daar is hij echt niet geschikt voor en ook niet voor bedoeld.

Deze poeder is perfect voor mensen die een hekel hebben aan highlighter (SAY WHUT?) maar wel willen shinen of wanneer je gewoon voor een natuurlijke look gaat. Door de lichtweerkaatsing zul je er echt goed uitgerust en gezond uitzien. Vooral nu de grauwe wintermaanden eraan komen is dit echt een aanwinst voor je beauty case. Kom maar op met die complimentjes!

 

Hij wordt verkocht in 6 tinten. Dit is de nr. 20, een van de lichtste varianten. Je komt prima weg met de lichtste varianten omdat de poeder 'sheer' is wat betekent dat hij licht doorschijnend is. Sommige beauty bloggers zweren bij de wat donkere tint als bronzer. Daar heb ik geen ervaring bij maar als ik kijk naar de transparantie van het product hou ik het liever bij de MAC Give me Sun!

Wel een extra score puntje voor Chanel: hij ruikt naar rozen

 

 

De SPF factor is echt veel te laag. Dit is altijd leuk voor de fabrikant om erbij te vermelden maar ga hier niet op vertrouwen wanneer de zon schijnt. Smeer je (vooral in de zomer) altijd in met een goede SPF factor. Veel dagcremes hebben al een goede SPF factor en het kan prima onder je foundation.

Dan hebben we het nog niet eens over de verpakking gehad. Een prachtig beige, zwart, compacte, mini beautybar, compleet met penseel en spiegel omhuld in velours zakje. *Zwijmel*. De ultieme verleiding voor elke vrouw, (Temptation Island move over!).

Ik zou de poeder aanbrengen met een kabuki penseel voor het beste effect. Het penseel wat je erbij krijgt is voor een "je-krijgt-het-gratis-bij-je-make-up-penseel" eigenlijk best goed. Hij verdeelt de poeder goed over je gezicht en ligt fijn in je hand voor een tussentijdse touch-up. Het penseel wordt hygiënisch bewaard op een soort van dekseltje op de poeder. Heel ideaal!

 

Het oordeel:

Werkt het? Ja!

Maar gezien het prijskaartje kan ik me voorstellen dat je nog twijfelt. Ik zou zeggen stap naar een Douglas en test hem! Laat mij wel even weten of je hem daarna hebt gekocht of niet!

 

Chanel les Beiges Healthy Glow Sheer Powder kun je onder andere kopen bij Douglas.

 

Klik op de link voor het product in de Douglas shop. 

Chanel les Beiges Healthy Glow Sheer Powder 12 gr. €51,92

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Sherry (woensdag, 01 november 2017 23:06)

    Chanel ❤� ik ga hem kopen. Leuke blog heb je.

  • #2

    Ilona Izabella (maandag, 13 november 2017 23:55)

    Wat lijkt me dit een fijn product, zeg. Zo’n natural glow zou ik, zeker in de wintermaanden, graag op mn gezicht willen. Jammer dat het inderdaad erg duur is.